събота, 28 октомври 2017 г.

Review:NYX Soft Matte Lip Cream & Eyeshadow #Cannes (BG)








Здравейте ♥

Нов месец – ново ревю за червило § сенки от NYX Wanderlust, днес е ред на Кан.

Останалите ревюта можете да прочетете тук:
























 
Дуото Кан се състои от червило в цвят теракота, което спрямо личните ми възприятия е в цветовия диапазон на нюда, и сенки в невероятно зелено, които вече споменах като любими в поста за най-ползваните от мен в ежедневието гримове за лято 2017 тук





Червилотo е в нюд гамата и по-точно в топъл и много наситен розов теракота нюанс (кафяво-оранжево с червен подтон). Не е от типичните светли нюдове, които „измиват“ лицето и оставят акцента върху очите. Напротив, Кан е наситен и плътен цвят, който обичам да нося в съчетание с грим в топли цветове – кафяво, оранжево, червено, зелено, както и само в комбинация със спирала, ако искам акцентът да е върху устните. 





Задължително го комбинирам и с руж и хайлайтър в топъл нюанс – перфектно се допълва с новия ми руж от Милани в цвят Berry Amore (ревю за него можете да прочетете тук)








 
Цветът бих категоризирала като универсален – Кан е сред бестселърите на марката в категорията нюд червила и не си представям жена, на която не би ѝ отивал. Спрямо цвета и подтона на кожата, Кан стои различно на различните жени, но би бил чудесен избор за всяка жена. Консистенцията на червилото е просто мечта – мека, плътна и покривна с 1 нанасяне, без абсолютно никакви забележки. Трайността е много висока – издържа ми цял ден само с леко подновяване в средата на устните (8+часа). Кан ми напомня много на червилото на KIKO Smooth Temptation в сходен, ако не и идентичен цвят, но за съжаление го привърших и поради това не мога да сравня 2-та цвята (ревю можете да прочетете тук)
 
От наличните ми червила бих сравнила Кан с течното червило на Римел Stay Matte #200 Pink Blink, като вече съм сравнявала двете червила в поста си, посветен на Stay Matte #200 Pink Blink, затова ви препращам към него за повече информация (тук)










Не откривам недостатъци в червилото в нюанс Кан и го препоръчвам на тези от вас, които си падат по този тип червила в нюанс теракота или по по-наситени червила, които все пак се причисляват към неутралната гама.









Сенките в нюанс Рим са в убийствено красив нюанс на зеленото – наситено изумруден с безброй отблясъци в различни оттенъци на зеленото. Обичам зеленооо ♥♥♥

Сенките са с плътна и маслена консистенция, много пигментирани – не изискват напластяване, просто топвате веднъж четката и нанасяте. Трайността им с база е висока, а без база леко избледняват в течение на деня, но не е нещо фрапантно. Сенките съм носила няколко пъти като основен цвят по подвижния клепач, за опушен грим в зелено, като опушвам със сенки в тъмно „горско“ зелено и във вътрешния ъгъл на окото добавям светло жълто-зелено (и двата цвят са от палитрата Comfort Zone на Wet’n’Wild). През септември ви показах този грим в отделен пост - тук Получава се зелена приказка ♥
  
В ежедневието обаче често нося сенките Кан нанесени като очна линия с помощта на скосена четка, като нанасям по целия подвижен клепач и правя мъничка опашка, а после издължавам опашката със споменатите сенки в горско зелено – получава се преливаща в 2 цвят очна линия, която хем е цветна, хем не е супер набиваща се на очи. 









Зеленото е цвят, който подбран в подходящия нюанс отива на всеки цвят очи. Въпреки правилото, че сенки в идентичен на цвета на очите ги правят незабележими, аз смятам, че зеленото подчертава най-добре моите очи, които са пъстри с преобладаващо тъмнозелено в тях. За моя изненада в блога имам показани само 2 зелени грима: грим в нюанс teal и грим в свежо, пастелно зелено
 
Определено трябва да поправя грешката и да заснема повече зелени гримове, защото обожавам зелено и се гримирам често в зелени тонове, като всеки път получавам по някой комплимент :))

Много ми харесват сенките в цвят Кан, затова ако и вие обичате зелено, то погледнете ги – лично аз в цялата си колекция не открих други сенки в такъв нюанс на зеленото.

Дуото Кан за мен е много сполучливо подбрано – червилото е в оранжевеещо-кафяв нюд нюанс, а сенките в чудесен изумруденозелен цвят, спокойно позволяват да се носят в комбинация.  Препоръчвам и червилото, и сенките, стига разбира се, цветовете да ви допадат – характеристиките им са безупречни.





Толкова за Кан и край на нюд червилата от адвент календара, следващият път продължаваме с Манила – stay tuned : ))


Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥



Няма коментари:

Публикуване на коментар