понеделник, 2 януари 2017 г.

Review:NYX Soft Matte Lip Cream & Eyeshadow #Monte Carlo (BG)

 





Здравейте

Малко преди Коледа получих като подарък тазгодишния адвент календар на NYXWanderlust. Календарът е в картонена кутия, отвън изглежда като куфарче за грим, а вътре се помещават 24 прозорчета с мини продукти на марката – 12 червила и 12 единични сенки за очи. Червилата всъщност са матови кремове за устни, абсолютен бестселър на марката. Цялата линия матови кремове е с имената на известни градове по света и наброява 35 нюанса. В адвент календара NYXза пръв път лансира и сенки със същите имена като кремовете за устни, но за мое учудване те не са в една цветова гама както очаквах. Засега сенките не се продават отделно, но доколото разбрах предстои да бъдат пуснати в продажба.
 









Всяко прозорче е с отпечатани върху него места или предмети, характерни за града, чието име носят сенките и червилото. Върху самата опаковка на сенките също са отпечатани стилизирани рисунки на символите на града.

Когато получих адвент календара оставаха точно 24 дни до рождения ми ден, затова с удоволствие си отброявам дните до 12.01 (По традиция ще има пост с грима и маникюра ми от моя празник :)).

И да, знам, че адвент календарите се започват от 24-то към 1-то прозорче, но аз от дете съм свикнала да започвам от 1-то към 24-то (Все някой трябва да го прави наобратно, нали? :D)







Към момента NYX не се предлага в България, но ще ви подшушна, че скоро ще стъпи за 2-ри път на нашия пазар след като се изтегли преди близо 2 години (информация от достоверен източник в бюти средите :))






И така, днес ревюто ще бъде за матовия крем за устни и сенки, кръстени Монте Карло (съответно №1 и №2 от прозорчетата). Трябва да обърна специално внимание на илюстрациите карти за игра § зарове (разбира се!), знаме за grand prix, палма, часовник, шопинг чанти – много готино, нали? Обичам когато марките влагат такова внимание към детайла.












Матовият крем за устни Монте Карло е в наситен и ярък червен цвят с коралов подтон. Бих нарекла цвета универсален – нито твърде топъл, нито твърде студен, просто идеалната среда. Нанесен върху устните също е ярък и не губи от интензитета си.




 Покривността на 1 пласт е средна, на 2 – пълна. Усещането върху устните е много комфортно и меко, не опъва и не подчертава сухи участъци. При нанасяне червилото е по-скоро с полуматов финиш, но до 10 минути след нанасяне вече е напълно матово и стои точно като матовите течни червила, по които всички сме полудяли :Д Износва се сравнително равномерно, но във вътрешната част на устните изчезва първо. 





Трайността е близо 6 часа, но задължително след храненене трябва да се поднови, защото се износва, пиенето на течности не е проблем за трайността. Не се трансферира изобщо върху кожа, чаши и дрехи. Консистенцията позволява напластяване и не стои на парцали, ако нанесете повече продукт. Количеството продукт е 4,7мл което е близо 2/3 от стандартния размер на кремовете за устни на NYX и ето как изглежда до матовото червило на Аура, което е 7мл (ревю за него предстои, с две думи – страхотно е!!). 





Апликаторът е удобен за нанасяне на червилото, мек и приятен, позволява лесно оформяне на контура, без нужда от молив. 





Ароматът е на ванилови бисквитки (ама защо всички гримове трябва да са ароматизирани с ванилия?! Крайно време е да пиша на някоя марка и да ги светна, че не всички припадаме по този противен аромат!!), за моя радост не се усеща след нанасяне.

Единичните сенки, както казах, не са в цвят, идентичен с червилото – в случая Монте Карло е в красив графитен, почти черен нюанс с безрой видими шимърни частички в сребристо, който блестят при всяко движение. 







Аз обичам опушен грим и тези сенки идеално се вписват в ролята на цвят на подвижния клепач. Интензитетът на цвета е висок – сенките са пигментирани, сравнително меки, не се прашат, но леко се ронят, заради фините брокатчета.






Сянката е 1,8гр, което е стандартен размер за такъв тип продукт (т.е. не е мини, за разлика от червилото). Опаковката е картонена, затваря се с магнит, сравнително стабилна, от външната страна е със същите илюстрации като прозорчето на адвента, а вътре е решена в черно. Малко ме притеснява съхранението на сенки в картонена кутийка и въпреки че си пазя гримовете, ще внимавам допълнително да не я смачкам. Изръжливостта е висока, но препоръчвам да се ползва върху база, за да залепнат по-добре сребристите брокатчета.

Много съм щастлива от адвент календара – готино е всеки ден да получаваш изненада, а особено ако си бюти блогър и изненадата е гримова, радостта е двойна :)). Идеята, изработката, качеството и вниманието към детайла правят впечатление и адмирирам NYX за адвент календара им за 2016 година. Толкова за днес, следващия път ще се „разходим“ до Милано :))

Вие пробвали ли сте матовите кремове за устни или сенките на NYX и какво мислите за тях?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary
Хубава вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар