неделя, 22 май 2016 г.

MOTD:Beautiful Teal |KIKO Colour Sphere Eyeshadow #211| (BG)








Здравейте ♥

Много харесвам зеления цвят в почти всичките му нюанси в грима, и макар да не е особено приложим в ежедневно, за някой по-специален повод/тоалет/настроение е чудесен избор. 





Цветът, на който се спрях за този грим не е изцяло зелен, точно наименование е teal, но в българския език няма аналог – междинно зелено със студен син подтон. Сянката, която използвах е дуо на KIKO от серията Colour Sphere #211. Съдържа матов teal и по-светла изцяло блестяща част в платинено-зелено. Пигментацията на матовата част е чудесна, напластява се без проблем до пълна, не се рони и не пада под очите. Блестящата част е много красива, но пигментацията й е слаба, изисква напластяване и много се рони – някой следващ път ще я пробвам върху вече нанесени сенки, като ефект, защото самостоятелно красотата й не се разкрива.






С плоска четка за сенки нанесох зеленото по целия подвижен клепач. С пенсил четка нанесох във вътрешния ъгъл на окото от блестящата част на сенките. С пухкава блендинг четка прелях границите на зеленото и после със същата четка нанесох матови сиво-кафяви сенки в сгъвката на клепача (Wrapped Up/Sleek). С пенсил четка нанесох от същоте сиво-кафяви матови сенки по линията на миглите на долни клепач.След това със същата четка, с която нанесох зеленото по подвижния клепач се върнах на долния и минах съвсем леко, колкото да се вижда съвсем лека зелена сянка и прелях добре. Добавих матов графитеносив молив във водната линия (Hean Cosmetics Eyeliner #Graphite). С чиста блендинг четка прелях добре всички сенки, и после добавих съвсем малко матови пясъчнобежови сенки (The Mail/Sleek) над преливката със сиво-кафявия мат, за да затопля малко грима. Завърших с черна очна линия и пласт спирала.






Мисля, че зеленото подхожда чудесно на пъстрите ми очи, а наскоро гримирах приятелка, която е синеока със същите сенки – и на нея й стояха разкошно, изобщо смятам зеленото за универсален цвят, който за разлика от синьото, отива на много жени. 





 
Вие харесвате ли зелен грим?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар