вторник, 28 ноември 2017 г.

Review:NYX Soft Matte Lip Cream & Eyeshadow #Manila (BG)





Здравейте






Днес ревюто е за дуото Манила от NYX: матов крем за устни в неоново коралово и единични сенки в блестящ тоуп нюанс.









Ревюта, суотчове и сравнения на други продукти от колекцията Wanderlust можете да прочетете тук:














Червилото е в убийствено ярък, абсолютно неонов нюанс: наситен, искрящ неонов оранжавеещ корал с яркорозов подтон. Определено не е цвят, който би отивал на всеки, включително и на мен :D стои ми просто потресаващо, затова веднага беше подарено на мама, на която обаче много ѝ отива (мургава кожа с жълт подтон, кестенява коса и светлокафяви очи).

Характеристиките на червилото не са особено впечатляващи: изисква 2 пласта за пълно покритие на устните, дори и върху устни с лек естествен пигмент, плюс прецизно нанасяне, за да не личи неравномерното покритие. Червилото подчертава всеки недостатък по устните, затова непременно нанесете балсам и ексфолирайте преди  да посегнете към него. Трайността е прилична, но задължително изисква подновяване след консумиране на храна и напитки – изтрива се неравномерно във вътрешността на устните. Цветът е много летен и закачлив, ако ми отиваше бих го носила само през лятото – не го виждам в студа и снега. 










От суотчовете на това червило в нета мога да заключа, че отива изключително на смугли жени (тъмни очи и коса, среднотъмна до тъмна кожа). Моят съвет е да тествате задължително преди покупка, дори да принадлежите към горепосочения типаж жени – цветът е изключително специфичен и капризен.








Сенките в нюанс Манила са в другата крайност: неутрален тоуп (сиво-кафяво) с лилав подтон и блестящ завършек. Чудесен избор са за ежедневен грим: нанасям ги леко по целия подвижен клепач, опушвам леко в сгъвката с матов тоуп нюанс и завършвам грима със сив молив във водната линия и спирала – резултатът е чудесен офисен грим, който все пак не е прекален за ежедневието. Сенките комбинирам с розов блестящ руж в студената гама (ревю) и полупрозрачен гланц за устни.

Характеристиките на сенките за безупречни: меки, маслени на допир, лесни за нанасяне и преливане, с добра трайност. Напомнят ми на други единични сенки в същата гама, а именно КИКО, за които писах в поста ми ежедневно използваните грим продукти през зима 2016 (тук)









Сенките на КИКО са в сходен сиво-кафяв нюанс, но с доста по-изразен лилав подтон и по-бляскав завършек, докато сенките Манила са по-дискретни откъм блясък, повече тоуп, отколкото лилави.

Дуото Манила не бих носила заедно – червилото не бих носила изобщо, защото изобщо не ми отива, но сенките с удоволствие нося в ежедневието по гореописания начин. Сенките в тоуп гамата са ми изключително любими и приложими в ежедневието, за бърз, но все пак ефектен офисен грим. 





Вие какво мислите за дуото Манила?


Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар