сряда, 16 декември 2015 г.

Favorites:Everyday Makeup Essentials |Winter Edition 2015| (BG)








Здравейте ♥

През юли направих пост с продуктите, към които посягам за направата на ежедневния ми грим (ето тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/07/revieweveryday-makeup-essentials-summer.html), а днес реших да направя и зимно издание на публикацията. 

Всяка делнична утрин излизам в 7:15 и реално нямам повече от 10, максимум 15 минути за гримиране, затова и залагам на основното: основа + малко „цвят” на лицето, очна линия и червило.


Лице:

След нанасянето на крема ми за лице изчаквам 2-3 минутки и след това нанасям любимият ми Garnier PureActive BB крем срещу несъвършенства в нюанс light/clair. Използвам го откакто излезе на пазара през пролетта на 2014г. (т.е. това ми е 5 или 6 опаковка) и не мисля, че скоро ще спра да го използвам. Кремът има леко покритие – изравнява тона на лицето и скрива дребните несъвършенства, но за по-сериозните си е необходим коректор. Не се усеща на кожата, финишът му е съвсем леко матиращ, стои супер естествено на лицето. Не изсушава кожата и не подчертава пори. Има слънцезащитен фактор 15. Обръщам внимание на цветовата селекция – 2 нюанса, аз първоначално посегнах към тъмния, тъй като съм със среднотъмна кожа и обикновено нося нюанс medium, но консултантката ми даде еднократна мостра и на двата, като с учудване установих, че светлият цвят въобще не е светъл, а среднотъмен с жълт подтон, а тъмният си е откровено оранжев
*Ако имате светла кожа, задължително тествайте преди покупка!    
Нанасям го с плоската кабуки четка за фон дьо тен на Lollipop, а после леко фиксирам с пудра челото, брадичката и носа. 

След нанасянето на фон дьо тена пристъпвам към придаването на цвят на лицето с бронзиращата пудра Maybelline Dream Sun в нюанс 02 Golden. Повечето жени ползват бронзираща пудра през топлите месеци, а по-силен руж през зимата, но аз все съм наопаки :Д. Не съм особен фен на ружа като продукт, обикновено го нося само през лятото, за да е в тон с любимите ми прасковени червила. Бронзиращата пудра обаче е задължителен продукт в козметичния ми арсенал. Maybelline Dream Sun нанасям със скосената четка за контуриране Lollipop Cosmetics върху скулите, от двете страни на носа, по слепооочието, под долната устна и по линията на челюстта. Пигментацията е средна, консистенцията е леко суха, издръжливостта е висока. Лесно може да се прекали с количеството и интензитета на продукта. В кутийката изглежда сякаш има фини шимърчета, но нанесен върху лицето стои абсолютно матов. Цветът отново е леко особен – среднотъмно кафяво със силно изразен оранжев подтон. Аз, както споменах, имам среднотъмна кожа с жълт подтон и стои добре, но не смятам, че е подходяща за светли кожи като цяло. Не съм впечатлена от този продукт, не бих повторила покупката, въпреки че го използвам го ежедневно – върши си работата, просто бих предпочела да е с по-мека консистенция и по-малко оранжавеещ. С пудрата „затоплям” тена на лицето.


Очи:

Фаворит тук са ми последните 4 цвята в десния ъгъл на палитрата Oh So Special/SleekGlitz, Celebrate, Wrapped Up и Noir. Подробно описание на цветовете, както и суотчове може да видите тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/03/reviewsleek-i-divine-oh-so-special.html . Със скосената четка на Makeup Professional нанасям някой от 4-те цвята в зависимост от настроението и облеклото като очна линия – сенките са меки и лесни за работа, затова и линията се получава перфектно.


Друг помощник за направата на бърз и ефектен грим е силиконовият молив на Impala в кралско син нюанс #15. Подробно за него съм писала тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/03/motdpop-of-colorroyal-blue-bg.html. Нанасям го възможно най-близо до основата на мислите и с помощта на скосена четка прецизно оформям опашката на линията. 

*Пудрата и спиралата са същите, за които писах подробно в любимците за ежедневен грим за лятото.


Устни:

Любимото ми червило за есента и зимата безспорно е Golden Rose Velvet Matte #02 (ревю тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/06/reviewgolden-rose-velvet-matte_64.html), което използвам в комбинация с водоустойчивият молив за устни на Impala в идентичен цвят #212 (ревю: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/08/reviewimpala-lip-liners-204212232233-bg_13.html ). Тази комбинация ми е толкова любима, че моливът вече е на привършване, а червилото е преполовено – задължително ще ги подновя. Нанесени заедно са изключително трайни върху моите устни – подновявам максимум 2 пъти за целия ден. 

Това са моите предпочитани продукти, към които посягам за ежедневния си грим. Кои са вашите?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар