неделя, 6 ноември 2016 г.

First Impression:Samples Edition #1 |Urban Decay,Benefit,Lanvin,Sephora,Clean,Vichy,Lilly| (BG)






Здравейте ♥

От днес в блога има нова рубрика First Impressions, т.е. „първи впечатления”, в която ще има кратки ревюта на продукти и първите ми впечатления от тях, придобити от тестването им посредством мострени размери.

Мостри и тестерчета можете да намерите в големите вериги Сефора, Дъглас, Бюти Зоун, както и в по-големите аптеки, и ако случайно някоя нахакана консултантка откаже да ви даде (за съжаление честа практика в България) – настоявайте, защото е ваше право да се запознаете с продукта, преди да го закупите в пълен размер J).

Ето какво тествах аз напоследък:

Декоративна козметика:








Urban Decay Naked Skin фон дьо тен в нюанс 5.0






Фон дьо тенът има учудващо лека консистенция, усещането е сякаш нанасям вода по лицето си, но с маслена нотка. Нанася се равномерно за мое учудване, тъй като не очаквах толкова воднист фон дьо тен да има добра покривност и да не стои на петна. Въпреки течната консистенция, около 10 минути след нанасянето фон дьо тен „стяга“ и придобива полуматов ефект, който стои много естествено. Кожата на допир е мека, продуктът не цапа дрехи и издържа в приличен вид близо 8 часа, но макар и фиксиран с прозрачна пудра, на 10-тия час бях лъснала много, което в никакъв случай не е желан ефект. Вярно, че кожата ми е много мазна, но за продукт от такъв клас очаквам трайност по-голяма от стандартната – в крайна сметка 8 часа е стандартният работен ден, своеобразната ми мерна единица за трайността в приличен вид на грима върху лицето ми, която изисквам. Много харесван начина, по който фон дьо тенът стои върху кожата ми, както и финиша му, ефектът наистина е „гола кожа“, но трайността при мен се оказва под въпрос. На този етап вероятно ще се въздържа от покупка, фон дьо тенът е подходящ по-скоро за нормална и суха кожа.


Benefit Air Patrol BB крем & основа за сенки





Концепцията на продукта е иновативна – крем за около очи, който е оцветен и има функция и на основа за сенки. Както казах, кожата ми е мазна и сенки без основа не се задържат за повече от 3-4 часа, затова задължително преди нанасянето им слагам „подложка“. Кремът на Бенефит се нанася равномерно, не е тежък като консистенция, цветът леко се адаптира към цвета на кожата, удължава трайността на сенките, но не е съвсем като основа, при която сенките не мърдат +12 часа. Добро решение е за сутрешна грижа, която да хидратира околоочната зона и да направи сенките по-издръжливи когато бързаме и нямаме време за гримиране от-до.


Sephora руж #5 Sweet on you!








Ружът е част от последната колекция ружове на Сефора, която предлага 18 цвята руж с различни финиши. Ружът изглежда доста обещаващо и с нетърпение го пробвах, обаче за мен се оказа разочарование. Цветът изглежда приятен прасковен нюанс с много фин шимър, но нанесен върху моята кожа стои изцяло розов, което ме изуми, защото досега не ми се беше случвало руж да стои по коренно различен начин на кожа спрямо в опаковката, а ярко розовото определено не е „мой” цвят и се старая да го избягвам. Начинът по който ружът се нанася също не ми допадна – стои на „петна”, много неравномерно и не се прелива лесно. Ружът е невероятно пигментиран, буквално с 1 допир на четката прекалих и се наложи да минавам бузите си с пудра, за да отнема от интензитета на пигмента. За финал на негативните ми впечатления – трайността никаква я няма, на 3-тия час ружът беше безследно изчезнал от кожата ми. Определено разочароващ продукт, който не бих взела в пълен размер (даже няма и да доизползвам мострата), въпреки че цветът не се оказа подходящ за мен не смятам да тествам някой друг цвят от тази линия ружове, макар на да има 1-2 които да ми допадат чисто визуално – не смятам че си заслужава.


Парфюм:






Lanvin Jeanne Couture EDP





За този парфюм вече писах малко по-подробно в ревюто си за Lanvin Jeanne Scandal EDP тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2016/07/scented-reviewlanvin-jeanne-scandal.html. Пробичката поръчах от http://www.enzo.bg/ и е 1мл. Количеството е достатъчно за запознаване с аромата и стига за около 2 до 3 пъти носене. Бях в търсене на парфюм за пролетта и лятото и мислех, че Lanvin Jeanne Couture е перфектен за целта. Действително през пролетта парфюмът е разкошен, хладното и влажно време разкрива пълната му красота. Много го харесах, затова при едно посещение в Douglas & Beauty Zone отидох да се напръскам добре с него за последна проба, преди да го взема следващия път, но се оказа, че във вече настъпилото лято и придружаващото го горещо и сухо време парфюмът не се развива по същия начин, съответно не ми допада толкова, както в по-хладно и влажно време. Така се отказах от тази покупка, затова взех гореспоменатия Lanvin Jeanne Scandal, който се превърна в парфюмния ми подпис за лято 2016 ♥.

Връхни нотки: листа от теменужка, малина, водни нотки

Средни нотки: магнолия, божур

Базови нотки: мускус, кедър

Първоначално върху кожата ми усещам зелените нотки на листа от теменужка, които имат съвсем лек теменужен дъх и придават зеленина и свежест на парфюма, която се усеща до края. Водните нотки са изненадващо реалистично уловени, всъщност за пръв път в парфюм ги усещам толкова силно и плътно,  малината е свежа и съвсем дискретна, колкото да придаде мъничко сладост, но парфюмът категорично не е сладък. 5 минути след нанасяне усещам отчетливо божур, чийто аромат идеално се допълва с останалите нотки. Цялостното усещане, което носи парфюмът е свежест, спокойствие и пролет на фона на река, обградена със зеленина, цъфнали божури и малинов храст след дъжд♥

В този прекрасен вид, допълнен в базата с малко кедър, усещам парфюмът през пролетта и ако беше такъв през лятото, със сигурност щях да го прибавя в колекцията си от аромати. През лятото обаче, в горещото и сухо време, парфюмът се променя осезаемо – водните нотки едва се усещат, малината се губи, а най-отчетливо се проявява магнолия, чийто аромат ми е ужасно главоболен. Кедърът също се губи, за сметка на това се проявява мускусът, който напоследък не харесвам изобщо, направо ме задушава. В горещо и сухо време парфюмът е изцяло флорален, макар и много свеж, но някак остър, докато в хладно и влажно време остротата липсва, заменена от водните нотки и леката сладост на малината. Парфюмът за мен е категорично подходящ само за пролетта, лятото е твърде флорално остър за вкуса ми, поради преобладаващата нотка на магнолия, която направо превзема аромата, а за есента е прекалено свеж, през зимата съвсем не го вижда. Трайността му е добра – около 8 часа, след това утихва, но до края се усеща, макар и по-слабо, долавям го дори след душ. Има добър шлейф, който се усеща особено отчетливо при ветровите време. Категорично дневен аромат. Като цялостно звучене парфюмът ми напомня на http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Muse-11590.html, вероятно заради общите нотки вода, кедър и листа от теменужки, който също харесвам и нося през пролетта и лятото, но не виждам смисъл от наличието на 2-та аромата едновременно. Все пак, като приключа с Muse (задължително ще му посветя ароматно ревю), може би бих взела една 30-чка от Jeanne Couture за носене през пролетта. Парфюмът безспорно е страхотен, особено ако харесвате флорални парфюми. Препоръчвам добре да го тествате преди покупка, защото е доста променлив спрямо метеорологичните условия, а и магнолията на някои кожи избива доста горчива. Флаконът е абсолютно бижу ♥


Clean Clean Warm Cotton EDP






Парфюмът Clean Warm Cotton е първият ми досег с парфюмите на „Clean”, чиято цялостна концепция е лансирането на парфюми с аромат на „чисто” и свежо. Моята мостричка е на варианта Warm Cotton, който се причислява към флорално-дървесната-мускусна парфюмна категория.

Връхни нотки: цитруси, лимонена върбинка

Средни нотки: портокалов цвят, морски нотки, плодове

Базови нотки: амбра, мускус, сладка папрат

Първоначално ароматът е доста остър, като върху моята кожа се усеща основно лимомената върбинка, цитрусите са доловими първите 2-3 минутки и после изчезват. Обожавам лимонови нотки, много от парфюмите, които нося имат лимон в пирамидата си, но тук в комбинация с върбинката ароматът много ми напомня паста за зъби – силна свежест, мента липсва в състава на парфюма, но при мен парфюмът има ''ментово'' звучене. Най-отчетливо се усещат морските нотки – доста реалистичен мирис на море, не прекалено солен, но свеж и летен, в комбинация с портокалови цветчета, които правят парфюма по-флорален. Плодове при мен липсват изобщо – парфюмът няма грам плодова сладост. Амбрата също не се проявява изобщо до края, само много мускус и мъничко сладка папрат. Мускусът го избягвам, защото ми е прекалено сапунен и ме дразни, в този парфюм определено е водеща нотка, така че ако дори малко не харесвате мускус, то парфюмът не е за вас. Парфюмът не търпи интензивно развитие и до края се усещат морските нотки и мускуса, бих определила парфюма като линеен. Трайността му е 6 часа, след което постепенно отслабва, но се усеща до края, а шлейфът – доста добър, предвид характера на аромата, долавя се около метър.
Ако следите парфюмните ревюта, които поствам в блога, ще забележите, че основно нося плодово-дървесни парфюми с тръпчива сладост, но втората ми любов са парфюмите с кристален и свеж, женствен аромат като Bvlgari Omnia Crystalline, Green Tea by Elizabeth Arden и др., но този Warm Cotton не е парфюм, по който да се прехласна. Носи ми усещането на чиста кожа след душ, която е ароматизирана само с остатъчния аромат на душ гел и шампоан, увита в чиста кърпа, по която се усеща аромат на прах за пране и омекотител. Парфюмът е абсолютен унисекс, но аз лично бих предпочела да го усещам върху мъж – някак си на тях по им отиват този тип сапунени, чисти аромати. За да го нося аз ми трябва малко сладост или поне някой цветен акорд. Идеален е за лятото, според мен в другите сезони просто ще се губи, и е категорично дневен парфюм. Поносих го на морето и се вписа чудесно на фона на морския бриз. Ароматът е много добър, ако сте фенове на този тип парфюми, лично аз бих го носила само по време на лятна почивка край морето и то през деня. Не бих взела парфюма в пълния му размер, не ме впечатли достатъчно – сходен аромат на „чисто” бих докарала с комбинацията парфюм + душ гел Cottage Ocean Blossom, чийто аромат дори е по-подходящ за вкуса ми, тъй като е малко по-солен и доста по-флорален. Парфюмите на „Clean” в България са налични за покупка само онлайн.


Бяла козметика:





Sephora кърпички за премахване на грим





Напоследък чета доста добри отзиви за бялата козметика на Сефора, но първият ми досег с нея в лицето на кърпички за премахване на грим не ме остави с добри лични впечатления. Кърпичките имат ужасен и много силен мирис на спирт, който според мен няма място в продукт, който докосваме до кожата на лицето. Самите кърпички са тънки и неособено напоени – поне аз предпочитам добре напоени кърпички, за да не търкам излишно кожата си. Предимствата на продукта са, че не оставя никакъв филм върху кожата, както и че тъканта, от която са направени е качествена и не се разкъсва при употреба, оставяйки власинки. Използвах ги след еднократно минаване с почистващ гел, за да отстраня остатъците от лекия ми летен грим и се справиха задоволително, но е абсурд да почистя с тях самостоятелно спирала или пълен грим. Не препоръчвам за покупка и не бих повторила.


Vichy Normaderm хидратиращ крем против несъвършенства





Козметиката на Vichy за мен е изключително надценена и досега не е имало продукт, от който да съм останала доволна (с изключение на 1 фон дьо тен, но цветовата им селекция е потресаващо розовееща). В резултат на това марката е подминавана безмилостно от мен, единствено ако ми попадне някой тестер пробвам, но мнението ми се затвърждава – никога нищо, което да си заслужава повторна проба. Случаят с мострата на хидратиращия им крем против несъвършенства е идентичен – лек крем с ненатрапчива миризма, който по никакъв начин не подобри състоянитето на кожата ми, освен с лека доза хидратация. Не съм впечатлена и не бих взела пълноразмерния продукт.


Коса:






Lilly Drogerie Балсам за боядисана коса

При едно пътуване се оказа, че съм забравила балсамът си за коса и в дрогерия Лили, в която потърсих мострен размер на балсам се оказа, че предлагат само балсами на собствената си марка. Принципно не бих заложила точно на тях, но нямах друг избор и се спрях на варианта за боядисана коса. Опаковката е 50мл, което на мен ми стигна за 2 пъти с усилие (т.е. нормално бих ползвала опаковката за 1 път и половина на моята много дълга коса). Балсамът е добър – омекоти косата ми и я направи по-лесна за разресване, но от 2 ползвание не мога да преценя дали би имал подхранващо действие в дългосрочен план. Ароматът не ми допадна. Ако пак ми се наложи, бих взела същия балсам в мини размер, но не бих го взела в пълен размер.

*Снимките, които не съдържат логото на блога www.preslavasbeautydiary.blogspot.com, са свалени от интернет.

Вие какво пробвахте последно?


Харесайте facebook страничката ми:https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки:https://instagram.com/preslavasbeautydiary


Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар