понеделник, 5 октомври 2015 г.

Nailcare:Current Routine #1 (BG)





Здравейте ♥

 Днес реших да ви споделя как се грижа за ноктите си и как се справям успешно с маникюра в домашни условия.


Красивият, поддържан и изряден маникюр е от изключителна важност и за двата пола и винаги прави впечатление. Съвсем не е трудно да се справите с маникюра си и вкъщи – нужни са ви няколко инструмента и малко свободно време.


Ето и процедурата стъпка по стъпка:


1.Остранете стария лак.

Използвайки памучен тампон (предпочитам ги пред памука, защото не оставят власинки), напоен с лакочистител, отстранявам стария лак. Любимите ми лакочистители са на собствената марка на Lilly Drogerie – оранжевият използвам за премахването на стандартните лакове, а зеленият, който е на маслена основа използвам за премахването на глитъри, пясъци и т.н. И двата лакочистителя бързо премахват стария лак, без да оцветяват пръстите ми.


2.Оформете ноктите в желаната форма.

За оформянето на ноктите използвам хартиена пила – най-бързо и удобно ми е с нея. Преди време ползвах стъклена, чийто ефект също ми харесваше, но оформянето става доста по-бавно. Старайте се да пилите в една посока, ако имате проблем с цепещи се нокти.


3.Избутайте и изрежете кожичките.

За избутването на израсналите кутикули в основата на нокътя ползвам специален инструмент за тази цел – с облата част избутвам в основата на нокътната плочка, а със заострения връх – в ъглите на нокътното легло. Не прилагам сила, а само лек натиск, за да не разранявам нежната кожа. Ако вече имате дълги кожички, просто ги изрежете – не ги дърпайте или разранявайте.


4.Изплакнете ноктите с вода/вода и сапун и подсушете.

Ако съм ползвала масления лакочистител, задължително почиствам старателно ноктите от масления остатък, но ако съм ползвала ацетоновия, просто ги изплаквам с хладка вода от праха след пиленето и подсушавам.


5.Нанесете база за нокти.

Тъй като имам много здрави нокти и практически нямам проблеми с тях, не нанасям база абсолютно всеки път. Тази, която ползвам в момента е на Perfect anti striation - ползвам я за удължаване на трайността на лака, като основа под глитъри и тъмни лакове. Леко заглажда нокътната плочка след сваляне на глитър и дотам, не бих я препоръчала на хора със сериозни проблеми като чупещи, меки, тънки нокти и т.н. Ако имате такива проблеми, поинтересувайте се от бази като Microcell 2000, Eveline 8 in 1 Total Action и др.


6.Изчакайте основата да изсъхне и нанесете 2 пласта лак.

Повечето лакове изискват поне 2 пласта, за да изглеждат добре. Обикновено първият пласт, който нанасям е тънък, а вторият – плътен.


7.Нанесете топ лак.

Топ-лакът нанасям 1 минута след нанасянето на втория пласт лак. Нанасям обилен пласт топ, за да придам огледален блясък и гел ефект на ноктите си. От известно време насам ползвам топът на Golden RoseQuick Dry и съм изключително доволна – съхне бързо, има силен стъклен блясък и  много добра трайност. Когато правя декорация с декоративни камъчета го ползвам за залепяне и досега нямам случай на преждевременно паднали камъчета.


8.Нанесете крем за ръце и олио за кутикули (ако имате нужда)

Обикновено след направата на маникюра нанасям крем, за допълнително подхранване, а през студените месеци – ежедневно по няколко пъти. Ако имате сухи кожички, вземете си от специалните силно овлажняващи олиа/масла за кутикули.


В общи линии това е моята рутина за поддръжката на красив маникюр – лесно, ефектно и бързо (в реално време ми отнема около половин час).

Вие как се грижите за ноктите си?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар